I Aktiv Video Klub Århus afholdes hvert år vores egen interne filmkonkurrence.

Reglerne for deltagelse er følgende:

  • Emnet er frit, så ingen film er udenfor kategori.
  • Filmenes varighed er maksimalt 8 minutter alt inklusive. Det betyder at film af kortere varighed er velkomne, f.eks. 2 min.
  • Det er deltagernes egne videooptagelser der skal ligge til grund for deltagelse i konkurrencen.
  • Ved start køres 3 sekunder ind i sort, og AVK og konkurrencenummeret påføres.
  • Der kan indleveres en film pr. medlem/gruppe, men der er dog mulighed for at deltage begge steder.
  • Bedømmelsen vurderer billedkvalitet, redigering, lydkvalitet, kreativitet, idet og helhedsindtryk.
  • Der tildeles 1., 2. og 3. præmie.
  • AVK forbeholder sig ret til at kopiere og bruge filmene til senere brug, og at lægge de tre vinderfilm ud på en videoportal så de kan vises på AVK's hjemmeside, med mindre vinderne udtrykkeligt frasiger sig dette..

Sidste frist for indlevering af film til næste års (2020) konkurrence er:

den 16. marts 2020 på mandagsmødet!

Bedømmelsen af vores konkurrencefilm foretages af eksterne bedømmere som så vidt muligter er folk der har arbejdet proffesionelt med film og lyd, så vi får så saglig en bedømmelse som muligt.


Vore to dommere, der begge er ansat ved DR er Søren Hartmann som er uddannet på TV2, og Rasmus Lindstrøm som er kameramand, og har været ansat ved DR siden 1995.

Årets konkurrence 2019

Årets konkurrencefilm blev vundet af:1. præmie:  Bente Pedersen med filmen


        'Skade'

 

Dommerkommentar:


Starter på musik og billede af en skadeunge i et bur. Derefter følger vi byggeriet af buret, og speakeren forklarer at der er tale om en forladt unge som er fundet ude på vejen.


En dejlig overraskende historie. Det er godt at få tændt kameraet hurtigt og fulgt processen.


Skønt at høre fuglen pipskrige efter mad og se den blive fodret. Fuglefar træner med fuglen så den kan lære at blafre med vingerne og med tiden måske flyve. Virkelig fint.


Det er tydeligvis en dedikeret fotograf, der er så engageret i sin historie og ikke bare slipper den når de første optagelser er i hus.


En såkaldt 'coming of age-historie' med et empatisk menneske og en forældreløs fugl i hoverollerne. Et møde mellem menneske og dyr, fortalt i en skøn og nøgtern tone og filmet med overskud. 

2. præmie:  Poul Erik Ettrup med filmen


        'Efterår i Vestereng'

               

Dommerkommentar: 


Vi lærer noget af filmen, da vi ikke vidste at der lå så meget natur på Vestereng. Og vi vidste slet ikke at der også var bunkere derinde. Meget fint at der også er såkaldt 'news you can use' med info om shelter, cykelstier og cykelcrossbane - og rigtig godt at vi ser nogle cykler på den.


Det er en meget fin lille lærerig fortælling, og en roligvekslen mellem musik og speak.

                3. præmie: Børge Dalsgaard med filmen


        'Malkekøer'

Dommerkommentar: 


Der er mange informationer om koens liv, men det er spændende. Der er også plads til lidt info om den miljømæssige belastning ko & co. står for.

Herefter gennemgåes kalvenes produktion og opvækst, lige fra sædinsemination til mælk serveret i rende, og info om afsavning af horn og en god tot hø samt fremvisning af tænder og klove.

Fin detalje med koen der selv åbner døren efter malkningen. Og virkelig interessant at vi får lov at se dødsgangen.

Fin slutning med bøf og glade mennesker. Og en ekstra slutning med en tak til dyrene, dejligt respektfuldt. Man mærker virkelig fortælleren.